Spara energi med en ny pizzaugn

Tips för att spara energi i vardagen

Vi har här satt samman några tips på hur du kan jobba för att sänka energiförbrukningen av våra bageriugnar. Våra ugnar tillverkas energieffektiva och välisolerade men det finns vissa saker som du kan tänka på för att ytterligare kunna spara energi. Söker du spartips till din pizzarestaurang?

Här hittar du tips på hur du kan spara energi i din pizzeria eller restaurang.

  • Försök hålla luckan stängd så länge och mycket som möjligt.
  • Använd rumstempererad deg.
  • Säkerställ att luckan är ren så att du inte behöver öppna luckan för att se pizzan.
  • Se över användandet av spjället, är spjället öppet längre tid läcker också värme ut.
  • Säkerställ att pizzaugnens dörrpackningar är fräscha och täta.
  • Använd ugnens veckoschema så att ugnen är varm och redo att baka i när du anländer till restaurangen samt att den stänger av sig vid hemgång.
  • Har du en ugn från TurboChef så är den utrustad med en tomgångsknapp som vid aktivering sänker effekten av luftvärmen över- och under med ca 30%.
  • Investera i dubbelglas till ugnsluckan för att minska värmeförlusten genom rutan.
  • Om man har en äldre pizzaugn och ekonomin tillåter rekommenderar vi att man byter ut den gamla ugnen mot en modernare och mer energieffektiv ugn.

Napolitansk pizza utan vedeldad ugn – högtemperaturugn 500°C

Sveba Dahlen har utvecklat en elektrisk pizzaugn som gräddar i temperaturer upp till 500 grader. Förutom den höga baktemperaturen så är den dessutom utrustad med en äkta italiensk pizzasten, Biscotto di Sorrento, som är anpassad för bakning i höga temperaturer. Därmed är den utmärkt för bland annat Italian-style pizza och napolitansk pizza. Inte bara är den elektrisk och enkel att manövrera, den är otroligt snabb att värma upp, på bara 30 – 45 minuter så är den redo att förgylla din pizzadeg! Ugnen är också utmärkt för bakning av bland annat pita, liba och lavash..

Mer information om High Temp pizzaugn här

Energieffektiv pizzaugn i premiumutförande för de flesta pizzerior

Sveba Dahlens pizzaugn P-Serien är en premiumugn som erbjuder jämn gräddning av pizzorna även under hård belastning. Att ugnen finns i 14 storlekar, med plats för 2 till 24 pizzor åt gången, gör att det finns en modell för de flesta typer av restaurang som vill erbjuda pizza på menyn.

Se vad mer P-Serien har att erbjuda här